De regelingen in 2023

Je kunt besparen op de kosten voor isoleren door gebruik te maken van subsidie (van je gemeente of van de Rijksoverheid). 

Op dit moment is er een subsidie vanuit de Rijksoverheid voor het plaatsen van isolatie, kozijnen en dubbelglas (genaamd de ISDE-regeling).

Een overzicht van alle regelingen volgt hierna:

  • ISDE-subsidie 2023
    Ga je als particuliere woningeigenaar maatregelen nemen voor energiebesparing (denk aan bijv. spouwmuurisolatie en glasisolatie plaatsen)? Vraag dan, maar wel na het uitvoeren van de werkzaamheden, de subsidie ISDE 2022 aan.
  • 9% BTW
    Nog steeds kun je gebruik maken het lager BTW-tarief op de plaatsingskosten van isolatie (arbeidskosten). Normaal gesproken is het tarief natuurlijk 21%, maar betaal je nu 9% BTW. Dat scheelt al iets en wordt deze ‘korting’ direct op de factuur toegepast. Let er echter wel op of jouw isolatiebedrijf dit correct toegepast heeft.
  • Deze regeling heeft u dan sowieso recht op en zal door ons meegenomen worden in de offerte aanvraag. Dus van enkelglas naar isolatieglas HR+ of HR++ of van oud iso-glas naar isolatieglas HR+ of HR++
  • Vragen over dubbele isolatie verbetering om ook daar gebruik van te maken kunt u aanvragen bij uw gemeente.